Timsah Modeli Örgü Yapılışı ve Örnekler / Crocodile Stitch Pattern

Timsah modeli oldukça kullanışlı fakat fazlaca ip harcayan model olmakla birlikte birçok giysi için kolayca kullanılabilir. Battaniye, yelek, şapka ve patikte özellikle çok şık duruyor.




Modeli videodan yola çıkarak ve aşama aşama işleyerek anlatmaya çalışayım. Her bir dilim için yedi zincir çekerek başlıyoruz. 3 dilim için 21 zincir çekerek başlanmış. 

1. Sıra: Aralarında 3'er zincir bırakarak önce tek trabzan sonra bir zincir sonra çift trabzan (her iki trabzan aynı deliğe batılacak) yaparak ilk sıra tamamlanır.


2. Sıra: 1 zincir çekilir ve ters çevrilir. Çift trabzanın ilkine 5 adet trabzan yapılarak bir sonraki trabzana da 5 trabzan yapılarak önceki sıradaki tek trabzanın tepesine batılır.  Aynı kombinasyon sıra bitimine kadar tekrar edilir.

                    



3. Sıra: Ters çevrilir. Çift trabzan yapılır. 1 zincir çekilir ve dilimin tam ortasına batılarak tek trabzan dilimin sonuna çift trabzan yapılarak sıra sonuna kadar devam edilir. Üst sırada yine 2. sırada olduğu gibi çift trabzanın etrafını 10 trabzan ile doldurup tek trabzanın tepesine batarak model kurulur.







Gelelim kullanıldıkları yerlere;